Toskański Krem z Pomidorów i Pieczonej Papryki

Toskański Krem z Pomidorów i Pieczonej Papryki to aromatyczna zupa, która łączy w sobie intensywne smaki świeżych składników. Przygotowując tę potrawę, wykorzystasz dojrzałe pomidory i słodką, pieczoną paprykę, które tworzą harmonijną kompozycję. Idealna na każdą porę roku, zupa zachwyca swoją głębią smaku i kremową konsystencją.

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotuj 600 g papryki, 160 g cebuli, 1 marchewkę, 600 g pomidorów i 4 ząbki czosnku
  2. Pokrój paprykę, cebulę, marchewkę i pomidory na kawałki
  3. Umieść warzywa na blasze, dodaj 50 g suszonych pomidorów, sól, pieprz, 2 łyżki oliwy i 5 gałązek tymianku
  4. Piecz w piekarniku 200°C przez 30-40 minut, mieszając w połowie
  5. Ostrożnie przetransferuj warzywa do garnka, dodaj 1 łyżkę octu balsamicznego
  6. Blenduj na gładki krem, dodaj 100 ml wody (lub bulionu)
  7. Podgrzewaj na małym ogniu, dopraw do smaku solą i pieprzem
  8. Serwuj z serem ricotta, oliwą i bazylią
Toskański Krem z Pomidorów i Pieczonej Papryki

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Toskański Krem z Pomidorów i Pieczonej Papryki, zajrzyj do kategorii Zupy.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up