Zupa porowa z serkiem topionym, mięsem mielonym i pieczarkami

Zupa porowa z serkiem topionym, mięsem mielonym i pieczarkami to idealne połączenie smaków, które zaspokoi najprzersze podniebienia. Ten przepis łączy delikatność pora z kremową konsystencją serka, a mięso mielone i pieczarki nadają głębię i aromat. Przygotowanie jest proste, a efekt końcowy zachwycający. Gotowi na kulinarną przygodę?
Składniki
Przygotowanie
- Dopraw mięso mielone solą i pieprzem, dodaj posiekaną cebulkę oraz namoczone i odciśnięte bułki, uformuj pulpety.
- Na rozgrzanej patelni rozgrzej olej, smaż pulpety z obu stron, następnie przełóż do garnka.
- Na patelnię dodaj trochę oleju, wrzuć pokrojonego pora i cebulkę, dopraw solą i pieprzem.
- Po zeszkleniu warzyw, przełóż je do garnka z pulpeta, wlej litr rosołu i litr wody (lub wodę z dodatkiem marchewki, pietruszki i selera).
- Gotuj przez 25 minut, następnie dodaj pokrojony w kostkę ser topiony, aż się rozpuści.
- W osobnej misce wymieszaj pół szklanki mleka z mąką, wlej do zupy i gotuj do zgęstnienia.
- Dopraw solą i pieprzem do smaku
Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Zupa porowa z serkiem topionym, mięsem mielonym i pieczarkami, zajrzyj do kategorii Zupy.
Dodaj komentarz
Zalecamy również