Zupa Krem z Kalafiora i Marchewki

Zupa krem z kalafiora i marchewki to wyjątkowe danie, które łączy smakowitość warzyw z kremową konsystencją. Idealna na każdą porę roku, dostarcza nie tylko bogactwo witamin, ale także niezwykłe doznania kulinarne. W mojej kuchni wykorzystuję świeże, sezonowe składniki, by stworzyć aromatyczną i sycącą zupę, która z pewnością zachwyci każdego.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokrój kalafiora na małe kawałki.
  2. Rozpuść masło z oliwą w garnku, dodaj cebulę smaż 4 min.
  3. Dodaj czosnek smaż 1 min.
  4. Wlej bulion, wrzuć kalafiora, zioła, pieprz, sól i liść laurowy.
  5. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem 20 min.
  6. Wyjmij liść laurowy, dodaj paprykę, wymieszaj.
  7. Zblenduj zupę na krem.
  8. Dopraw solą, pieprzem, ewentualnie dodaj śmietankę.
Zupa Krem z Kalafiora i Marchewki

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Zupa Krem z Kalafiora i Marchewki, zajrzyj do kategorii Zupy.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up