Przepis na barszcz ukraiński z mrożonki

Barszcz ukraiński to klasyczna potrawa, która zachwyca bogactwem smaków i aromatów. W tej wersji wykorzystamy mrożonki, co znacznie uprości proces przygotowania, a jednocześnie zachowa pełnię smaku. Doskonałe połączenie buraków, warzyw i aromatycznych przypraw sprawi, że danie nabierze wyjątkowego charakteru. Zapraszam do wspólnego gotowania!
Składniki
Przygotowanie
- Zrób wywar z udek kaczych lub wieprzowiny i włoszczyzny.
- Mięso wystudź, pokrój w kawałki.
- Seler, pietruszkę, marchew i cebulę pokrój w kostkę.
- Rozgrzej olej z masłem, smaż najpierw twarde warzywa.
- Dodaj sol, pieprz, cebulę, fasolę (opcjonalnie ziemniaki).
- Przesmaż kapustę z koncentratem pomidorowym.
- Całość zalej gorącym bulionem, dodaj liście laurowe i ziele angielskie.
- Wrzuć buraki (ugotowane/pieczone w skórce), mięso i gotuj.
- Dopraw octem, cukrem, czosnkiem i gotuj chwilę.
- Odstaw do przegryzienia, podawaj z opcjonalną śmietanką.
Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Przepis na barszcz ukraiński z mrożonki, zajrzyj do kategorii Zupy.
Dodaj komentarz
Zalecamy również