Przepis na barszcz ukraiński z mrożonki

Barszcz ukraiński to klasyczna potrawa, która zachwyca bogactwem smaków i aromatów. W tej wersji wykorzystamy mrożonki, co znacznie uprości proces przygotowania, a jednocześnie zachowa pełnię smaku. Doskonałe połączenie buraków, warzyw i aromatycznych przypraw sprawi, że danie nabierze wyjątkowego charakteru. Zapraszam do wspólnego gotowania!

Składniki

Przygotowanie

  1. Zrób wywar z udek kaczych lub wieprzowiny i włoszczyzny.
  2. Mięso wystudź, pokrój w kawałki.
  3. Seler, pietruszkę, marchew i cebulę pokrój w kostkę.
  4. Rozgrzej olej z masłem, smaż najpierw twarde warzywa.
  5. Dodaj sol, pieprz, cebulę, fasolę (opcjonalnie ziemniaki).
  6. Przesmaż kapustę z koncentratem pomidorowym.
  7. Całość zalej gorącym bulionem, dodaj liście laurowe i ziele angielskie.
  8. Wrzuć buraki (ugotowane/pieczone w skórce), mięso i gotuj.
  9. Dopraw octem, cukrem, czosnkiem i gotuj chwilę.
  10. Odstaw do przegryzienia, podawaj z opcjonalną śmietanką.
Przepis na barszcz ukraiński z mrożonki

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Przepis na barszcz ukraiński z mrożonki, zajrzyj do kategorii Zupy.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up