Zupa z batatów i soczewicy

Zupa z batatów i soczewicy to połączenie smaków, które nie tylko zachwycają podniebienie, ale także dostarczają wielu wartości odżywczych. Bataty, słodkie i kremowe, w połączeniu z pożywną soczewicą tworzą doskonałą bazę. Dodając aromatyczne przyprawy, uzyskamy rozgrzewającą, sycącą potrawę idealną na każdą porę roku.
Składniki
Przygotowanie
- Pokrój bataty w kostkę.
- Gotuj bataty w bulionie przez 10 minut.
- Dodaj czerwoną soczewicę, cebulę i czosnek.
- Dopraw solą, pieprzem, curry.
- Gotuj przez 15-20 minut, aż soczewica będzie miękka.
- Zmiksuj na gładką zupę (opcjonalnie).
- Podawaj z świeżą natką pietruszki.
Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Zupa z batatów i soczewicy, zajrzyj do kategorii Zupy.
Dodaj komentarz
Zalecamy również