Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów

Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów to klasyczne danie, które zachwyca intensywnym smakiem i aromatem. Wykorzystując najlepsze sezonowe pomidory, przygotowujemy pyszną, lekko kwaskowatą zupę, idealną na każdą porę roku. Dzięki prostym składnikom i technikom, każdy może stworzyć ożywczą i sycącą potrawę, która z pewnością oczaruje podniebienia.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokrój cebulę w kostkę i drobno posiekaj czosnek.
  2. Pokrój obrane pomidory na mniejsze kawałki.
  3. Wlej oliwę do garnka, dodaj cebulę i czosnek, smaż do zeszklenia.
  4. Dodaj pokrojone pomidory, dusz około 10 minut pod przykryciem.
  5. Dodaj sól i bulion warzywny, gotuj przez 30 minut.
  6. Zmiksuj zupę blenderem do gładkości, przetrzyj przez sitko dla idealnej konsystencji (opcjonalnie).
  7. Odlej trochę zupy, wymieszaj ze śmietaną i wlej z powrotem do garnka.
  8. Podawaj z ryżem lub kluskami.
Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów, zajrzyj do kategorii Zupy.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up