Pierś z kurczaka w cieście francuskim z pieczarkami i serem

Pierś z kurczaka w cieście francuskim z pieczarkami i serem to wyjątkowe danie, które łączy soczyste mięso z chrupiącym ciastem. W tym przepisie skomponujemy delikatne nadzienie z pieczarek oraz aromatycznego sera, które wzbogaci smak kurczaka. Idealna propozycja na elegancką kolację lub rodzinny obiad.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokrój pieczarki i paprykę.
  2. Smaż pieczarki na maśle.
  3. Do pieczarek dodaj pokrojoną w paski paprykę i ser.
  4. Filet z kurczaka przekrój na pół, usuń białe części.
  5. Zrób kieszeń w filecie, przypraw solą i pieprzem.
  6. Włóż do kieszeni pasek papryki, ser i podsmażone pieczarki.
  7. Podziel ciasto francuskie na pół.
  8. Połóż filet na jednej połowie ciasta.
  9. Utnij paski ciasta po bokach, nie do końca
  10. Piecz w piekarniku według instrukcji na opakowaniu ciasta.
Pierś z kurczaka w cieście francuskim z pieczarkami i serem

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Pierś z kurczaka w cieście francuskim z pieczarkami i serem, zajrzyj do kategorii Danie główne.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up