Makaron ze szpinakiem i tuńczykiem w sosie śmietanowym

Makaron ze szpinakiem i tuńczykiem w sosie śmietanowym to połączenie intensywnych smaków i wyjątkowej prostoty przygotowania. To danie idealne na szybki obiad lub kolację, które zadowoli każdego miłośnika aromatycznych potraw. Świeży szpinak wzbogaca potrawę o wartości odżywcze, a tuńczyk dodaje wyrazistości. Sos śmietanowy harmonizuje smaki, tworząc idealną całość.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokrój cebulę w kostkę.
  2. Rozgrzej patelnię z odrobiną oleju.
  3. Dodaj cebulę i podsmaż do złocistego koloru.
  4. Zgnieć i posiekaj 3 ząbki czosnku, dodaj do cebuli, smaż 30 sekund.
  5. Dodaj tuńczyka ze słoika, dokładnie wymieszaj.
  6. Ugotuj makaron według instrukcji na opakowaniu (al dente skróć gotowanie o 2 minuty).
  7. Wlej na patelnię śmietankę, dopraw solą, płatkami chili i czarnym pieprzem.
  8. Stopniowo mieszaj, żeby kontrolować gęstość sosu.
  9. Posiekaj natkę pietruszki, dodaj do sosu.
  10. Dodaj ugotowany makaron do sosu, wymieszaj.
  11. Podawaj na talerzu, ciesz się smakiem!
Makaron ze szpinakiem i tuńczykiem w sosie śmietanowym

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Makaron ze szpinakiem i tuńczykiem w sosie śmietanowym, zajrzyj do kategorii Danie główne.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up