Gotowanie flaków bez nieprzyjemnego zapachu

Gotowanie flaków może budzić obawy związane z nieprzyjemnym zapachem, jednak odpowiednie techniki i składniki mogą temu zapobiec. W tym przepisie przedstawię sposoby na przygotowanie flaków w sposób, który minimalizuje intensywne aromaty. Kluczowe będą świeże przyprawy, ich odpowiednia obróbka oraz staranne gotowanie, co pozwoli cieszyć się tym daniem w pełni.

Składniki

Przygotowanie

  1. Ugotuj wywar z 2 golonek z indyka i warzyw (pietruszka, seler, por, marchew) na małym ogniu.
  2. Odsącz flaki wołowe, przelewając je ciepłą wodą
  3. Zalej flaki ciepłą wodą, dodaj łyżeczkę soli i zagotuj (2-3 minuty)
  4. Powtórz proces zagotowywania i odsączania dwukrotnie.
  5. Do wywaru dodaj majeranek (2 łyżki), przyprawy, czosnek (2-3 ząbki), gotuj na małym ogniu.
  6. Po ok
  7. Dopraw do smaku i podawaj
Gotowanie flaków bez nieprzyjemnego zapachu

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Gotowanie flaków bez nieprzyjemnego zapachu, zajrzyj do kategorii Zupy.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up