Rolada serowa z pieczarkami na zimno

Rolada serowa z pieczarkami na zimno to przepyszna propozycja na każdą okazję! Łączy w sobie delikatny smak serów, aromatyczne pieczarki oraz świeże zioła, tworząc niepowtarzalne danie. Idealna jako przystawka, z pewnością zaskoczy gości swoim wyglądem i smakiem. Przygotowanie jej jest proste, a efekt znakomity.

Składniki

Przygotowanie

  1. Ugotuj 4 jajka, ostudź i obierz.
  2. W garnku zagotuj wodę i włóż ser (ok
  3. Utrzyj 100 g miękkiego masła z 200 g serka topionego.
  4. Drobno pokrój szczypiorek (pęczek) i jajka, dodaj 25 dkg szynki konserwowej pokrojonej w kostkę.
  5. Wymieszaj farsz z solą i pieprzem.
  6. Rozwałkuj ser na prostokąt.
  7. Nałóż farsz i zwijaj roladę ciasno.
  8. Zawiń w papier do pieczenia i dodatkowo w folię aluminiową, schładzaj w lodówce całą noc.
  9. Pokrój w plastry i serwuj.
Rolada serowa z pieczarkami na zimno

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Rolada serowa z pieczarkami na zimno, zajrzyj do kategorii Przekąski na imprezę.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up