Sos do gołąbków z passaty

Sos do gołąbków z passaty to kluczowy element, który nadaje potrawie wyjątkowego smaku i aromatu. Jego przygotowanie jest proste, ale wymaga uwagi, by zbalansować świeżość pomidorów z ziołami. Idealnie komponuje się z mięsem i ryżem, podkreślając smak gołąbków i sprawiając, że stają się one prawdziwym przysmakiem.

Składniki

Przygotowanie

  1. Rozgrzej tłuszcz (masło lub margarynę) w rondelku.
  2. Dodaj koncentrat pomidorowy, smaż do połączenia składników, ciągle mieszając.
  3. Wsyp mąkę, dokładnie wymieszaj.
  4. Gotuj, ciągle mieszając, aż sos zacznie gęstnieć.
  5. Dopraw solą (opcjonalnie w zależności od smaku)
  6. Podawaj z gołąbkami, pulpetami lub makaronem.
Sos do gołąbków z passaty

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Sos do gołąbków z passaty, zajrzyj do kategorii Przetwory.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up