Chleb na Zakwasie z Automatu

Chleb na zakwasie z automatu to doskonałe połączenie tradycyjnej sztuki piekarskiej z nowoczesnymi technologiami. Dzięki automatycznemu piekarnikowi możesz cieszyć się aromatycznym, chrupiącym chlebem bez konieczności ciągłego pilnowania procesu. Wystarczy kilka prostych składników i odpowiedni zakwas, aby uzyskać puszystą strukturę i głęboki smak.
Składniki
Przygotowanie
- Przygotuj 150 g zakwasu, 120 g mąki żytniej, 130 ml wody – wymieszaj.
- Umieść zakwas w ciepłym miejscu (30°C) na 2 godziny, aż wyrośnie.
- W maszynie do chleba dodaj 240 g zakwasu, 250 ml wody, 100 g mąki żytniej, 400 g mąki białej, 3 łyżeczki soli, 1 łyżkę miodu, odrobinę oleju rzepakowego.
- Uruchom program pizza na 5 minut.
- Po 5 minutach, przełącz na standardowy program wypieku białego chleba z ciemną skórką.
- Po 4 godzinach chleb gotowy
Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Chleb na Zakwasie z Automatu, zajrzyj do kategorii Śniadania.
Dodaj komentarz
Zalecamy również