Chleb na Zakwasie z Automatu

Chleb na zakwasie z automatu to doskonałe połączenie tradycyjnej sztuki piekarskiej z nowoczesnymi technologiami. Dzięki automatycznemu piekarnikowi możesz cieszyć się aromatycznym, chrupiącym chlebem bez konieczności ciągłego pilnowania procesu. Wystarczy kilka prostych składników i odpowiedni zakwas, aby uzyskać puszystą strukturę i głęboki smak.

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotuj 150 g zakwasu, 120 g mąki żytniej, 130 ml wody – wymieszaj.
  2. Umieść zakwas w ciepłym miejscu (30°C) na 2 godziny, aż wyrośnie.
  3. W maszynie do chleba dodaj 240 g zakwasu, 250 ml wody, 100 g mąki żytniej, 400 g mąki białej, 3 łyżeczki soli, 1 łyżkę miodu, odrobinę oleju rzepakowego.
  4. Uruchom program pizza na 5 minut.
  5. Po 5 minutach, przełącz na standardowy program wypieku białego chleba z ciemną skórką.
  6. Po 4 godzinach chleb gotowy
Chleb na Zakwasie z Automatu

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Chleb na Zakwasie z Automatu, zajrzyj do kategorii Śniadania.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up