Przetwory z dyni i papryki

Dzisiaj zapraszam do odkrywania tajników przetworów z dyni i papryki. Te dwa składniki, pełne smaku i koloru, to doskonała baza do stworzenia pysznych, zdrowych słoików, które będą cieszyć podniebienia przez całą zimę. Przygotowanie ich w domowej kuchni nie tylko pozwoli zachować sezonowe smaki, ale także wzbogaci nasze potrawy o wyjątkowe aromaty.

Składniki

Przygotowanie

  1. Obierz dynię (0,5 kg) i usuń nasiona.
  2. Zetrzyj dynię i 2 marchewki na tarce jarzynowej.
  3. Pokroj paprykę (czerwoną) w kostkę.
  4. Posiekaj pół pęczka ziół.
  5. W garnku zagotuj zalewę: 0,5 szkl
  6. Zalej warzywa gorącą zalewą i wymieszaj.
  7. Odstaw na 1 godzinę do przegryzienia.
  8. Napełnij czyste słoiczki, ubijając delikatnie.
  9. Pasteryzuj: 20 min dla słoików 0,7l, 10 min dla 250ml.
  10. Ciesz się smakiem przetworów z dyni i papryki!
Przetwory z dyni i papryki

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Przetwory z dyni i papryki, zajrzyj do kategorii Przetwory.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up