Prosty przepis na chleb dla diabetyków

Zapraszam do odkrycia prostego przepisu na chleb idealny dla diabetyków. W tym przepisie skoncentrujemy się na składnikach o niskim indeksie glikemicznym, które pomogą utrzymać stabilny poziom cukru we krwi. Przygotowanie tego chleba jest nie tylko łatwe, ale również satysfakcjonujące. Poczuj radość z pieczenia!
Składniki
Przygotowanie
- Rozgrzej piekarnik do 160°C.
- W misce wymieszaj: 100g pestek słonecznika, 100g siemienia lnianego, 50g nasion chia, 50g sezamu, 100g płatków owsianych i 50g babki płesznik.
- Dodaj 50ml oliwy i 4 jajka
- Wyłóż podłużną formę papierem do pieczenia, wylej masę.
- Piecz przez 1 godzinę z termoobiegiem.
- Po upieczeniu odstawić do wystudzenia na kilka godzin przed krojeniem.
Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Prosty przepis na chleb dla diabetyków, zajrzyj do kategorii Śniadania.
Dodaj komentarz
Zalecamy również