Indyk w sosie śmietanowo-koperkowym

Indyk w sosie śmietanowo-koperkowym to wyjątkowe danie, które łączy w sobie delikatność mięsa z kremową konsystencją sosu. Świeży koperek wprowadza orzeźwiający smak, który idealnie komponuje się z bogatą, śmietanową bazą. To idealna propozycja na rodzinny obiad, który zadowoli każdego miłośnika kuchni. Przekonaj się sam!

Składniki

Przygotowanie

  1. Składniki: mięso z indyka, jajo, kajzerka, koper, czosnek, sól, pieprz, śmietanka, mąka, ocet, masło, majeranek.
  2. Masa mięsna: Rozdrobnij mięso, dodaj jajo, namoczoną i zmieloną kajzerkę, koperek i czosnek
  3. Formowanie: Uformuj pulpety wielkości orzecha włoskiego.
  4. Gotowanie: Umieść pulpety w garnku z bulionem (włoszczyzna, gałązki kopru) i gotuj 10-12 minut.
  5. Sos: Wymieszaj śmietankę z mąką, dodaj ocet
  6. Połączenie: Zanurz pulpety w sosie i podgrzewaj przez 2 minuty.
  7. Podawanie: Serwuj z pieczywem, ryżem lub warzywami
  8. Smacznego!
Indyk w sosie śmietanowo-koperkowym

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Indyk w sosie śmietanowo-koperkowym, zajrzyj do kategorii Danie główne.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up