Sałatka z jarmużu i jajkiem

Sałatka z jarmużu i jajkiem to doskonałe połączenie zdrowych składników, które nie tylko smakują wyśmienicie, ale także dostarczają wielu wartości odżywczych. Jarmuż, znany ze swych prozdrowotnych właściwości, w połączeniu z idealnie ugotowanym jajkiem, tworzy zbilansowane danie, które świetnie sprawdzi się jako lekka przekąska lub dodatek do obiadu.

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotuj Herby Chimichurri.
  2. W dużej misce wymieszaj posiekany jarmuż, 1/4 opakowania Chimichurri, pokruszony ser feta, szczyptę soli
  3. Na patelni upraż bułkę tartą i usmaż jajka (do żółtek, które się rozleją).
  4. Wymieszaj jarmuż z jajkami, serem feta, Chimichurri i bułką tartą.
  5. Podawaj w pięknej misce, polej dodatkowym Chimichurri i udekoruj piklowaną cebulą.
  6. Smacznego!
Sałatka z jarmużu i jajkiem

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Sałatka z jarmużu i jajkiem, zajrzyj do kategorii Sałatki.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up