Gulasz z kiełbasą i ziemniakami

Gulasz z kiełbasą i ziemniakami to sycące danie, które łączy intensywne smaki wędzonej kiełbasy z delikatnością ziemniaków. Idealne na chłodne dni, wprowadza do kuchni aromat ziół i przypraw. Przygotowanie gulaszu jest proste, a rezultat zadowoli zarówno rodzinę, jak i gości. Pozwól, by to danie stało się hitem Twojego stołu.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokroić kiełbasę w grubą kostkę i obsmażyć na patelni.
  2. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę, smażyć do zrumienienia.
  3. Dodać pokrojoną marchewkę, smażyć kilka minut.
  4. Dodać pokrojoną czerwoną paprykę i cukinię, smażyć kolejne 10 minut.
  5. Pokroić ziemniaki w kostkę i dodać do patelni.
  6. Przyprawić solą, pieprzem, czerwoną papryką, dodać przeciśnięty czosnek i kurkumę.
  7. Dodać świeży tymianek, wymieszać.
  8. Zalać wodą, przykryć i dusić około 30 minut.
  9. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki, podawać.
Gulasz z kiełbasą i ziemniakami

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Gulasz z kiełbasą i ziemniakami, zajrzyj do kategorii Danie główne.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up