Filety z kurczaka w sosie musztardowym

Filety z kurczaka w sosie musztardowym to wyjątkowe danie, które łączy w sobie delikatność mięsa z intensywnym smakiem musztardy. Idealne na rodzinny obiad lub uroczystości, zachwyca prostotą wykonania oraz bogactwem aromatów. Przygotowanie jest szybkie, a efekty zawsze zachwycają gości. Odkryj smak, który zadowoli każde podniebienie!
Składniki
Przygotowanie
- Pokrój dużą cebulę w grubszą kostkę.
- Rozgrzej łyżkę masła na patelni i zeszklij cebulę.
- Pokrój 500 g fileta z kurczaka na większe kawałki.
- Posól i popieprz kurczaka świeżo zmielonym pieprzem.
- Podsmaż kurczaka na złoty kolor z każdej strony.
- W misce wymieszaj 200 g śmietany 18% i 2 łyżki musztardy krymskiej.
- Zalej podsmażonego kurczaka mieszanką śmietany i musztardy.
- Duś przez 1-2 minuty.
- Dodaj liofilizowaną pietruszkę i wymieszaj.
- Podawaj z kaszą, ryżem lub puree ziemniaczanym
Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Filety z kurczaka w sosie musztardowym, zajrzyj do kategorii Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również