Zapiekanka z mięsem rosołowym i makaronem

Zapiekanka z mięsem rosołowym i makaronem to idealne danie na wykorzystanie pozostałości po niedzielnym obiedzie. Łączy w sobie smak aromatycznego mięsa, aromatycznych przypraw i delikatnego makaronu. Przygotowanie tej zapiekanki jest proste, a efekt końcowy z pewnością zachwyci całą rodzinę, tworząc idealną propozycję na szybki, domowy posiłek.

Składniki

Przygotowanie

  1. Podgrzej tłuszcz na patelni.
  2. Dodaj pokrojoną cebulę, smaż do zarumienienia.
  3. Dodaj grubo pokrojone pieczarki, smaż do odparowania.
  4. Dodaj pokrojone mięso z rosołu.
  5. W misce roztrzep jajka z przyprawami i startym żółtym serem.
  6. Wylej masę jajeczno-serową na mięso z pieczarkami.
  7. Wstaw do piekarnika na 15 minut (do zastygnięcia).
  8. Posyp szczypiorkiem i natką pietruszki
  9. Podawaj na ciepło lub na zimno.
Zapiekanka z mięsem rosołowym i makaronem

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Zapiekanka z mięsem rosołowym i makaronem, zajrzyj do kategorii Danie główne.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up