Zapiekanka z mięsem rosołowym i makaronem

Zapiekanka z mięsem rosołowym i makaronem to idealne danie na wykorzystanie pozostałości po niedzielnym obiedzie. Łączy w sobie smak aromatycznego mięsa, aromatycznych przypraw i delikatnego makaronu. Przygotowanie tej zapiekanki jest proste, a efekt końcowy z pewnością zachwyci całą rodzinę, tworząc idealną propozycję na szybki, domowy posiłek.
Składniki
Przygotowanie
- Podgrzej tłuszcz na patelni.
- Dodaj pokrojoną cebulę, smaż do zarumienienia.
- Dodaj grubo pokrojone pieczarki, smaż do odparowania.
- Dodaj pokrojone mięso z rosołu.
- W misce roztrzep jajka z przyprawami i startym żółtym serem.
- Wylej masę jajeczno-serową na mięso z pieczarkami.
- Wstaw do piekarnika na 15 minut (do zastygnięcia).
- Posyp szczypiorkiem i natką pietruszki
- Podawaj na ciepło lub na zimno.
Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Zapiekanka z mięsem rosołowym i makaronem, zajrzyj do kategorii Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również