Tarta z Rabarbarem i Truskawkami

Tarta z rabarbarem i truskawkami to pyszne połączenie, które zachwyci każdego smakosza. W tej idealnie chrupiącej skorupce, kwaśny rabarbar spotyka słodkie truskawki, tworząc harmonijną kompozycję. Przygotowując tę tartę, nauczymy się równoważyć smaki oraz doskonale zestawiać składniki, co podkreśli ich naturalne aromaty.
Składniki
Przygotowanie
- Ciasto kruche: Połącz mąkę pszenną, mąkę migdałową, cukier puder i szczyptę soli
- Wylep formę: Rozwałkuj ciasto między papierem do pieczenia, wylep formę, nakłuj widelcem
- Pieczenie spodu: Piecz w nagrzanym piekarniku (180°C) przez 16-18 minut do złotego koloru.
- Budyń waniliowy: Zagotuj mleko z laską wanilii
- Nadzienie owocowe: Rabarbar pokrój, połącz z truskawkami, sokiem z cytryny, wodą różaną i cukrem
- Dekoracja: Upiecz paseczki rabarbaru na dekorację w 180°C przez 5-6 minut
- Składanie: Wstaw nadzienie owocowe do schłodzonego spodu, na to budyń, dekoruj różyczkami, schłodź w lodówce.
- Podanie: Podawaj schłodzoną tarty
Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Tarta z Rabarbarem i Truskawkami, zajrzyj do kategorii Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również