Tarta z Rabarbarem i Truskawkami

Tarta z rabarbarem i truskawkami to pyszne połączenie, które zachwyci każdego smakosza. W tej idealnie chrupiącej skorupce, kwaśny rabarbar spotyka słodkie truskawki, tworząc harmonijną kompozycję. Przygotowując tę tartę, nauczymy się równoważyć smaki oraz doskonale zestawiać składniki, co podkreśli ich naturalne aromaty.

Składniki

Przygotowanie

  1. Ciasto kruche: Połącz mąkę pszenną, mąkę migdałową, cukier puder i szczyptę soli
  2. Wylep formę: Rozwałkuj ciasto między papierem do pieczenia, wylep formę, nakłuj widelcem
  3. Pieczenie spodu: Piecz w nagrzanym piekarniku (180°C) przez 16-18 minut do złotego koloru.
  4. Budyń waniliowy: Zagotuj mleko z laską wanilii
  5. Nadzienie owocowe: Rabarbar pokrój, połącz z truskawkami, sokiem z cytryny, wodą różaną i cukrem
  6. Dekoracja: Upiecz paseczki rabarbaru na dekorację w 180°C przez 5-6 minut
  7. Składanie: Wstaw nadzienie owocowe do schłodzonego spodu, na to budyń, dekoruj różyczkami, schłodź w lodówce.
  8. Podanie: Podawaj schłodzoną tarty
Tarta z Rabarbarem i Truskawkami

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Tarta z Rabarbarem i Truskawkami, zajrzyj do kategorii Desery.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up