Jak zrobić mąkę z ciecierzycy?

Mąka z ciecierzycy to niezwykle wszechstronny składnik, idealny do przygotowania zdrowych potraw. Jej bogaty smak i wartości odżywcze sprawiają, że jest popularna w wielu kuchniach na świecie. W tym przepisie pokażę, jak w prosty sposób przygotować tę mąkę w zaciszu własnej kuchni.

Składniki

Przygotowanie

  1. Weź 1 szklankę suchych ciecierzyc.
  2. Użyj blendera wysokobrotowego lub młynka do przypraw/kawy.
  3. Miel ciecierzycę na mąkę (możesz mielić do 4 szklanek na raz).
  4. Przesiej otrzymaną mąkę przez sitko, aby usunąć większe kawałki.
  5. Przechowuj w szczelnym pojemniku do 6 miesięcy
  6. Używaj jako zamiennik w przepisach, najlepiej zastępując połowę mąki.
Jak zrobić mąkę z ciecierzycy?

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Jak zrobić mąkę z ciecierzycy?, zajrzyj do kategorii Przekąski na imprezę.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up