Sernik na zimno z winogronem

Sernik na zimno z winogronem to doskonały deser na letnie dni, łączący kremową konsystencję sernika z orzeźwiającą słodyczą winogron. W tym przepisie wykorzystamy delikatny ser twarogowy, świeże winogrona i chrupką kruchą podstawę. To elegancki i prosty sposób na zachwycenie gości oraz idealne dopełnienie każdej kolacji.

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotuj składniki: 4 serki homogenizowane waniliowe (200 g), 1 puszka brzoskwiń, 1 szklanka cukru pudru, 100 g biszkoptów, 2 galaretki pomarańczowe, 1 opakowanie żelatyny (na 1 litr), 100 g masła, 3 żółtka, 50 g rodzynek.
  2. Rozpuść galaretki w 400 ml wrzątku i odstaw do ostygnięcia.
  3. Rozpuść żelatynę w 200 ml gorącej wody i odstaw do ostygnięcia.
  4. Ucieraj masło z cukrem pudrem, dodaj żółtka, a następnie stopniowo dodawaj serki.
  5. Dodaj rodzynki i wlewaj ostudzoną żelatynę, mieszając.
  6. Ułóż biszkopty na dnie foremki (24 cm), wylej masę serową i wyrównaj.
  7. Włóż do lodówki na 20-30 minut, a następnie ułóż odsączone połówki brzoskwiń.
  8. Wylej tężejącą galaretkę na brzoskwinie.
  9. Odstaw do lodówki na kilka godzin do stężenia.
  10. Podawaj schłodzony
Sernik na zimno z winogronem

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Sernik na zimno z winogronem, zajrzyj do kategorii Desery.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up