Sernik na zimno z mlekiem skondensowanym i galaretką

Sernik na zimno z mlekiem skondensowanym i galaretką to doskonały deser, idealny na letnie dni. Łączy w sobie kremową konsystencję sernika z orzeźwiającą świeżością galaretki. Przygotowany na bazie delikatnego serka i słodkiego mleka skondensowanego, zachwyca zarówno smakiem, jak i wyglądem. To prosty sposób na efektowny deser.

Składniki

Przygotowanie

  1. Zrób spód: wymieszaj 1¼ szklanki pokruszonych herbatników graham z ⅓ szklanki rozpuszczonego masła
  2. W misce zmiksuj 1 kostkę kremowego sera z 1 puszką mleka skondensowanego, dodaj 1 łyżeczkę wanilii.
  3. Wyciśnij sok z jednej cytryny, dodaj do mieszanki i dobrze wymieszaj.
  4. Wlej masę na spód z herbatników, wygładź.
  5. Schładzaj w lodówce przez 6 godzin
  6. Podawaj na zimno
Sernik na zimno z mlekiem skondensowanym i galaretką

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Sernik na zimno z mlekiem skondensowanym i galaretką, zajrzyj do kategorii Desery.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up