Sałatka z tuńczykiem, papryką i jajkiem

Sałatka z tuńczykiem, papryką i jajkiem to idealne danie na szybki lunch lub lekki obiad. Łączy w sobie wartości odżywcze i wyrazisty smak, dzięki połączeniu delikatnego tuńczyka, chrupiącej papryki i ubitego jajka. Dbanie o świeżość składników oraz ich odpowiednie zestawienie tworzy harmonijną całość, która zachwyca podniebienie.
Składniki
Przygotowanie
- Otwórz 1 puszkę (170 g) tuńczyka w sosie własnym i wrzuć do miski
- Otwórz 1 puszkę kukurydzy (340 g) i dodaj do miski
- Pokrój 2 małe ogórki kiszone i dodaj do miski
- Dodaj 1 garść startego sera cheddar
- Dodaj pokrojony szczypiorek według uznania
- Ugotuj 3 jajka na twardo, obierz, pokrój i dodaj do sałatki
- Dopraw solą i pieprzem do smaku
- Dodaj 2 łyki majonezu i dokładnie wymieszaj
- Podawaj na zimno.
Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Sałatka z tuńczykiem, papryką i jajkiem, zajrzyj do kategorii Sałatki.
Dodaj komentarz
Zalecamy również