Sałatka z tuńczykiem, papryką i jajkiem

Sałatka z tuńczykiem, papryką i jajkiem to idealne danie na szybki lunch lub lekki obiad. Łączy w sobie wartości odżywcze i wyrazisty smak, dzięki połączeniu delikatnego tuńczyka, chrupiącej papryki i ubitego jajka. Dbanie o świeżość składników oraz ich odpowiednie zestawienie tworzy harmonijną całość, która zachwyca podniebienie.

Składniki

Przygotowanie

  1. Otwórz 1 puszkę (170 g) tuńczyka w sosie własnym i wrzuć do miski
  2. Otwórz 1 puszkę kukurydzy (340 g) i dodaj do miski
  3. Pokrój 2 małe ogórki kiszone i dodaj do miski
  4. Dodaj 1 garść startego sera cheddar
  5. Dodaj pokrojony szczypiorek według uznania
  6. Ugotuj 3 jajka na twardo, obierz, pokrój i dodaj do sałatki
  7. Dopraw solą i pieprzem do smaku
  8. Dodaj 2 łyki majonezu i dokładnie wymieszaj
  9. Podawaj na zimno.
Sałatka z tuńczykiem, papryką i jajkiem

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Sałatka z tuńczykiem, papryką i jajkiem, zajrzyj do kategorii Sałatki.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up