Sałatka z ogórka kiszonego i cebuli

Sałatka z ogórka kiszonego i cebuli to wyjątkowe połączenie smaków, które podkreśli każde danie. Prosta w przygotowaniu, idealna jako dodatek, wzbogaca posiłki o charakterystyczną kwasowość i chrupkość. Ogórki kiszone, bogate w probiotyki, w połączeniu z cebulą tworzą harmonijną kompozycję, która zachwyci Twoich gości.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokrój 2 ogórki kiszone w cienkie plastry (użyj noża).
  2. Dodaj 1-2 łyżki ryżu octu.
  3. Wlej 1 łyżkę sosu sojowego.
  4. Dodać kilka kropel oleju sezamowego.
  5. Dodaj 1 łyżkę miodu (naturalna słodycz).
  6. Wlej 1-2 łyżki chili oil (opcjonalnie).
  7. Dodaj 1-2 łyżki sezamu (opcjonalnie).
  8. Drobno posiekaj 1 ząbek czosnku (opcjonalnie).
  9. Dodaj posiekaną dymkę (opcjonalnie).
  10. Wymieszaj wszystkie składniki i podawaj.
Sałatka z ogórka kiszonego i cebuli

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Sałatka z ogórka kiszonego i cebuli, zajrzyj do kategorii Sałatki.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up