Sałatka z Krewetkami i Awokado

Sałatka z krewetkami i awokado to wykwintne danie, które łączy w sobie delikatność owoców morza z kremową konsystencją awokado. Idealna na letnie przyjęcia, zachwyca świeżością i lekkością. Przygotowanie tej sałatki zajmuje zaledwie kilka minut, a jej smak dostarczy niezapomnianych wrażeń podczas lunchu czy kolacji.

Składniki

Przygotowanie

  1. Czosnek pokroić w cienkie plasterki.
  2. Papryczkę chili pokroić w paseczki.
  3. Natkę pietruszki drobno posiekać.
  4. Pomidorki koktajlowe przekroić na pół.
  5. Na patelni rozgrzać oliwę i masło, podsmażyć czosnek i chili (uważać, by nie przypalić).
  6. Dodać krewetki, smażyć 2-3 minuty aż zyskają pomarańczowy kolor.
  7. Doprawić solą i pieprzem, dodać natkę pietruszki, wymieszać.
  8. Na talerzach ułożyć sałatę, pomidorki i krewetki.
  9. Podawać od razu.
Sałatka z Krewetkami i Awokado

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Sałatka z Krewetkami i Awokado, zajrzyj do kategorii Sałatki.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up