Sałatka z granatem i fetą

Sałatka z granatem i fetą to doskonałe połączenie świeżości i wyrazistego smaku. Harmonijne zestawienie soczystych nasion granatu z kremowym serem feta tworzy niepowtarzalną kompozycję, która idealnie sprawdzi się jako przystawka lub lekki posiłek. Dodatkowe akcenty w postaci ziół i oliwy podkreślają smak, tworząc prawdziwą ucztę dla podniebienia.

Składniki

Przygotowanie

  1. Umyj i porwij 3 rodzaje sałaty.
  2. Pokrój rzodkiewkę w półksiężyce.
  3. Sieknij szczypiorek na piórka.
  4. Pokrój cebulę i paprykę.
  5. Otwórz granat, wydobądź ziarenka.
  6. Pokrój fetę w kostkę.
  7. Wymieszaj wszystkie składniki w misce.
  8. Przygotuj sos: wymieszaj ocet balsamiczny, cukier trzcinowy, oliwę, zioła prowansalskie, sól, pieprz, wodę mineralną.
  9. Polej sosem sałatkę i podawaj.
Sałatka z granatem i fetą

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Sałatka z granatem i fetą, zajrzyj do kategorii Sałatki.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up