Ryż z Mieszanką Chińską i Kurczakiem

Ryż z Mieszanką Chińską i Kurczakiem to doskonałe danie, które łączy w sobie aromatyczne smaki Azji. Przygotowanie tego posiłku jest proste i szybkie, idealne na obiad czy kolację. Wykorzystując świeże warzywa, soczystego kurczaka oraz ryż, stworzymy sycące, kolorowe danie, które zadowoli każde podniebienie.
Składniki
Przygotowanie
- Ugotuj 100 g ryżu basmati zgodnie z instrukcją na opakowaniu (10 minut).
- Pokrój 1 filet z kurczaka w kostkę.
- Rozgrzej 6 łyżeczek oliwy na patelni.
- Obsmaż kurczaka na oliwie, dodając:
- 1 łyżkę sosu sojowego,
- 1 czubatą łyżeczkę słodkiej papryki,
- sól i pieprz do smaku.
- Po 5 minutach, ściągnij kurczaka z patelni.
- Na tą samą patelnię dodaj zamrożoną mieszankę chińską i smaż, mieszając.
- Po podsmażeniu, połącz kurczaka, warzywa i ryż
- Możesz podać je osobno lub wymieszać wszystkie składniki.
- Dopraw według smaku, serwuj i smakuj!
Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Ryż z Mieszanką Chińską i Kurczakiem, zajrzyj do kategorii Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również