Ryba z piekarnika ze szpinakiem

Ryba z piekarnika ze szpinakiem to danie, które łączy w sobie prostotę i elegancję. Idealna na rodzinny obiad lub specjalną okazję, zachwyca zarówno smakiem, jak i wartościami odżywczymi. Soczysta ryba, delikatnie doprawiona, podawana z duszonym szpinakiem, tworzy harmonijną kompozycję, która zachwyci każdego smakosza.
Składniki
Przygotowanie
- Oprósz rybę przyprawami.
- Nałóż kawałeczki masła na rybę.
- Piecz w 180°C przez 8-10 minut (sprawdzaj, by nie przesuszyć).
- Podsmaż cebulę, dodaj czosnek.
- Wlej śmietankę i wodę/bulion
- Dodaj szpinak, dusz aż zmniejszy objętość.
- Zagęszcz sos mąką rozmieszaną w wodzie.
- Podawaj upieczoną rybę z sosem szpinakowym.
Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Ryba z piekarnika ze szpinakiem, zajrzyj do kategorii Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również