Ciasto z Niesłodzonego Mleka Zagęszczonego

Ciasto z Niesłodzonego Mleka Zagęszczonego to wyjątkowy deser, który łączy prostotę składników z niezwykłym smakiem. Wykorzystując mleko zagęszczone, otrzymujemy ciasto o aksamitnej konsystencji, idealne na każdą okazję. Dzisiaj przeprowadzę Was przez proces przygotowania tego niezwykłego wypieku, który zachwyci każdego.
Składniki
Przygotowanie
- Przygotuj formę wykładając ją folią spożywczą.
- Ułóż herbatniki na dnie formy.
- W misie miksera wlej 250 ml wrzącej wody.
- Wsyp 2 galaretki cytrynowe i 2 łyżki cukru pudru (opcjonalnie), wymieszaj do rozpuszczenia.
- Ubijaj galaretkę mikserem na wysokich obrotach przez 10-15 minut, dodaj sok z cytryny (1-2 łyżki) pod koniec.
- Gotową piankę wylej na herbatniki, wyrównaj.
- Przykryj drugą warstwą herbatników (opcjonalnie).
- Przygotuj polewę: podgrzej 1/2 czekolady mlecznej z 2 łyżkami mleka, mieszaj do uzyskania gładkiej masy.
- Wylej polewę na herbatniki, rozprowadź.
- Wstaw do lodówki na kilka godzin, najlepiej na noc.
- Po schłodzeniu, wyjmij z formy, zdejmij folię, pokrój na kawałki
- Smacznego!
Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Ciasto z Niesłodzonego Mleka Zagęszczonego, zajrzyj do kategorii Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również