Ciasto z Niesłodzonego Mleka Zagęszczonego

Ciasto z Niesłodzonego Mleka Zagęszczonego to wyjątkowy deser, który łączy prostotę składników z niezwykłym smakiem. Wykorzystując mleko zagęszczone, otrzymujemy ciasto o aksamitnej konsystencji, idealne na każdą okazję. Dzisiaj przeprowadzę Was przez proces przygotowania tego niezwykłego wypieku, który zachwyci każdego.

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotuj formę wykładając ją folią spożywczą.
  2. Ułóż herbatniki na dnie formy.
  3. W misie miksera wlej 250 ml wrzącej wody.
  4. Wsyp 2 galaretki cytrynowe i 2 łyżki cukru pudru (opcjonalnie), wymieszaj do rozpuszczenia.
  5. Ubijaj galaretkę mikserem na wysokich obrotach przez 10-15 minut, dodaj sok z cytryny (1-2 łyżki) pod koniec.
  6. Gotową piankę wylej na herbatniki, wyrównaj.
  7. Przykryj drugą warstwą herbatników (opcjonalnie).
  8. Przygotuj polewę: podgrzej 1/2 czekolady mlecznej z 2 łyżkami mleka, mieszaj do uzyskania gładkiej masy.
  9. Wylej polewę na herbatniki, rozprowadź.
  10. Wstaw do lodówki na kilka godzin, najlepiej na noc.
  11. Po schłodzeniu, wyjmij z formy, zdejmij folię, pokrój na kawałki
  12. Smacznego!
Ciasto z Niesłodzonego Mleka Zagęszczonego

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Ciasto z Niesłodzonego Mleka Zagęszczonego, zajrzyj do kategorii Desery.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up