Przepisy na dania z parowaru

Parowar to doskonałe urządzenie, które pozwala zachować wartości odżywcze i smak potraw. W tym przepisie odkryjemy, jak przyrządzać zdrowe i aromatyczne dania, wykorzystując technikę gotowania na parze. Ta metoda nie tylko skraca czas przygotowania, ale również wydobywa naturalne smaki składników, czyniąc posiłki lekkimi i pełnymi energii.

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotuj 250 g ryżu, wcześniej opłukanego.
  2. Marynuj pierś z kurczaka przez 3-4 godziny.
  3. Przygotuj warzywa: fasolkę szparagową, brokuły, brukselkę, kalafiora.
  4. Nalej zimną wodę do parowaru.
  5. Umieść kurczaka na dolnym poziomie parowaru i przypraw solą, pieprzem, papryką i oregano.
  6. Włóż ryż do miseczki na drugim poziomie parowaru.
  7. Ustaw parowar na 20 minut.
  8. Po 20 minutach dodaj warzywa (gotuj do miękkości).
  9. Sprawdź gotowość ryżu i mięsa, jeśli potrzeba, wydłuż czas gotowania.
  10. Uważaj przy otwieraniu parowaru
  11. Podawaj danie ciepłe
  12. Smacznego!
Przepisy na dania z parowaru

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Przepisy na dania z parowaru, zajrzyj do kategorii Danie główne.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up