Placki po węgiersku Magdy Gessler

Placki po węgiersku to przepyszne danie, które łączy w sobie aromatyczne składniki i prostą technikę przygotowania. W moim przepisie na placki Magdy Gessler znajdziesz idealnie chrupiące placki ziemniaczane, podawane z gęstym sosem mięsnym oraz wyrazistą papryką. To klasyka kuchni węgierskiej, która zadowoli każde podniebienie.

Składniki

Przygotowanie

  1. Utrzyj 1 kg ziemniaków na tarce o grubych oczkach.
  2. Pokrój 2 cebule w drobną kostkę.
  3. Wyciskaj 2 ząbki czosnku.
  4. Wymieszaj ziemniaki, cebulę i czosnek, a następnie odciśnij wodę z ziemniaków.
  5. Dodaj 2 jajka, 2-3 łyżki mąki pszennej oraz 1 łyżkę śmietany do masy.
  6. Wylej odciśniętą wodę, dodaj pozostałą skrobię i wymieszaj całość.
  7. Przypraw solą i pieprzem do smaku.
  8. Na rozgrzany olej wyłóż masę i smaż z obu stron na złoty kolor.
  9. Podawaj gorące
Placki po węgiersku Magdy Gessler

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Placki po węgiersku Magdy Gessler, zajrzyj do kategorii Danie główne.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up