Przepis na Pasztet z Ciecierzycy i Warzyw

Pasztet z ciecierzycy i warzyw to doskonała alternatywa dla tradycyjnych mięsnych wyrobów. Łączy w sobie bogaty smak roślinnych składników oraz odżywcze wartości, które zachwycają zarówno wegan, jak i miłośników zdrowego stylu życia. W tym przepisie odkryjesz, jak łatwo przygotować smaczne, aromatyczne danie, które wzbogaci Twój stół.

Składniki

Przygotowanie

  1. Moczyć ciecierzycę 12 godzin, następnie ugotować do miękkości (sól na końcu).
  2. Drobno posiekać cebulę, podsmażyć na oleju kokosowym.
  3. Dodać pokrojoną marchewkę, przyprawy (imbir, kmin rzymski, curry, cynamon) i wodę
  4. Wysypać formę orzechami.
  5. Zmiksować ugotowaną ciecierzycę, płatki owsiane, cebulę z marchewką i jajka.
  6. Dodać suszone owoce (żurawina, morele) i wymieszać.
  7. Wlać do formy, wygładzić i piec w 180°C przez godzinę.
  8. Po wystudzeniu, podawać z ulubionym sosem.
Przepis na Pasztet z Ciecierzycy i Warzyw

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Przepis na Pasztet z Ciecierzycy i Warzyw, zajrzyj do kategorii Danie główne.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up