Przepis na Pasztet z Ciecierzycy i Warzyw

Pasztet z ciecierzycy i warzyw to doskonała alternatywa dla tradycyjnych mięsnych wyrobów. Łączy w sobie bogaty smak roślinnych składników oraz odżywcze wartości, które zachwycają zarówno wegan, jak i miłośników zdrowego stylu życia. W tym przepisie odkryjesz, jak łatwo przygotować smaczne, aromatyczne danie, które wzbogaci Twój stół.
Składniki
Przygotowanie
- Moczyć ciecierzycę 12 godzin, następnie ugotować do miękkości (sól na końcu).
- Drobno posiekać cebulę, podsmażyć na oleju kokosowym.
- Dodać pokrojoną marchewkę, przyprawy (imbir, kmin rzymski, curry, cynamon) i wodę
- Wysypać formę orzechami.
- Zmiksować ugotowaną ciecierzycę, płatki owsiane, cebulę z marchewką i jajka.
- Dodać suszone owoce (żurawina, morele) i wymieszać.
- Wlać do formy, wygładzić i piec w 180°C przez godzinę.
- Po wystudzeniu, podawać z ulubionym sosem.
Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Przepis na Pasztet z Ciecierzycy i Warzyw, zajrzyj do kategorii Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również