Przepis na ogórki kiszone w zimnej wodzie

Przepis na ogórki kiszone w zimnej wodzie to doskonały sposób na przygotowanie smacznych i zdrowych przekąsek. Kiszenie ogórków w zimnej wodzie pozwala na zachowanie chrupkości i świeżości, a ich smak zyskuje na wyrazistości dzięki aromatycznym przyprawom. W tym przepisie podzielę się sprawdzonymi proporcjami oraz techniką, która zapewni idealne efekty.

Składniki

Przygotowanie

  1. Umyj i osusz słoiki oraz nakrętki.
  2. Włóż do słoików: 3 kawałki chrzanu, 3 ząbki czosnku (lub połówki dużego), kwiatek kopru (i łodygę).
  3. Ciasno wkładaj ogórki pionowo lub bokiem, a w wolne miejsca dodaj łodygi kopru.
  4. Na górę dodaj po 2-3 kawałki czosnku i chrzanu.
  5. Zagotuj 3 litry wody, dodaj 6 łyżek soli
  6. Zalej ogórki gorącą lub zimną zalewą i mocno zakręć słoiki.
  7. Odstaw w ciepłe miejsce na 3-4 dni, potem przenieś do piwnicy.
  8. Ciesz się smacznymi ogórkami!
Przepis na ogórki kiszone w zimnej wodzie

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Przepis na ogórki kiszone w zimnej wodzie, zajrzyj do kategorii Przetwory.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up