Przepis na biszkopt z 4 jajek na blachę

Przygotowanie biszkoptu z 4 jajek na blachę to doskonały sposób na stworzenie puszystego, delikatnego ciasta, które idealnie sprawdzi się jako baza do tortów czy deserów. Dzięki prostocie składników i krótkim czasom pieczenia, każdy, nawet początkujący kucharz, może cieszyć się smakiem domowego wypieku. Postępuj zgodnie z tym przepisem, a uzyskasz perfekcyjny efekt!

Składniki

Przygotowanie

  1. Wbij 6 jajek (temperatura pokojowa) do misy
  2. Ubij jajka mikserem, dodając stopniowo cukier z cukrem waniliowym (5 min) i miksuj dalej przez 10 min, aż masa stanie się jasna i puszysta
  3. Nagrzej piekarnik do 180°C
  4. Przesiej do masy jajecznej mąkę i delikatnie wymieszaj, dodając 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  5. Wylej ciasto do formy (papierem do pieczenia wyłóż tylko dno, boki nie smaruj)
  6. Wstaw do piekarnika i piecz 25-30 min, sprawdzając suchym patyczkiem
  7. Po wystudzeniu oddziel nożem boki biszkoptu i delikatnie zdejmij papier
  8. Przekrój na dwa blaty
  9. Smacznego!
Przepis na biszkopt z 4 jajek na blachę

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Przepis na biszkopt z 4 jajek na blachę, zajrzyj do kategorii Desery.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up