Rolada szpinakowa z łososiem i serkiem

Rolada szpinakowa z łososiem i serkiem to doskonała propozycja na elegancki przystanek w każdej kolekcji przepisów. Łączy w sobie świeżość szpinaku, delikatność wędzonego łososia i kremowość serka, tworząc harmonijną kompozycję smaków. Idealne jako przekąska na przyjęcia lub lekki posiłek, zachwyci gości i domowników.

Składniki

Przygotowanie

  1. Rozgrzej patelnię teflonową, wrzuć mrożony szpinak, rozmrażaj bez tłuszczu.
  2. Gdy woda odparuje, dodaj czosnek, sól, smaż jeszcze kilka minut
  3. Wystudzony szpinak zblenduj z żółtkami na jednolitą masę.
  4. Ubij białka ze szczyptą soli na sztywną pianę, delikatnie połącz ze szpinakiem.
  5. Przelej masę do formy (25x37 cm) wyłożonej papierem do pieczenia, równomiernie rozprowadź.
  6. Piecz w 180°C przez 15 minut.
  7. Na folii spożywczej ułóż wystudzony szpinak (spód na górze), ściągnij papier do pieczenia.
  8. Rozsmaruj serek na szpinaku, zostaw margines 2 cm.
  9. Na wierzchu ułóż plastry łososia.
  10. Zwiń roladę, skręć końcówki folii spożywczej, a następnie owijkę w folię aluminiową.
  11. Włóż do lodówki na kilka godzin.
Rolada szpinakowa z łososiem i serkiem

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Rolada szpinakowa z łososiem i serkiem, zajrzyj do kategorii Przekąski na imprezę.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up