Polędwiczki w sosie borowikowym - Ewa Gotuje

Polędwiczki w sosie borowikowym to wyjątkowe danie, które zachwyci każdego miłośnika wykwintnej kuchni. W tym przepisie połączymy soczyste, delikatne polędwiczki wieprzowe z aromatycznym sosem przygotowanym na bazie świeżych borowików. Efekt końcowy to efektowne i sycące danie, idealne na każdą specjalną okazję.

Składniki

Przygotowanie

  1. Rozgrzej patelnię, dodaj masło i podsmaż cebulę oraz czosnek.
  2. Dodaj pokrojone grzyby (borowiki lub podgrzybki) i smaż do zmiękczenia.
  3. Polędwiczkę rozbij w poprzek włókien, przypraw solą i pieprzem.
  4. Smaż polędwiczkę na osobnej patelni na złoty kolor, aż będzie miękka.
  5. Po usmażeniu dodaj polędwiczkę do sosu grzybowego, wymieszaj i redukuj.
  6. Podawaj polędwiczkę w sosie grzybowym z ziemniakami i kapustą
  7. Smacznego!
Polędwiczki w sosie borowikowym - Ewa Gotuje

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Polędwiczki w sosie borowikowym - Ewa Gotuje, zajrzyj do kategorii Danie główne.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up