Polędwiczki w sosie borowikowym - Ewa Gotuje

Polędwiczki w sosie borowikowym to wyjątkowe danie, które zachwyci każdego miłośnika wykwintnej kuchni. W tym przepisie połączymy soczyste, delikatne polędwiczki wieprzowe z aromatycznym sosem przygotowanym na bazie świeżych borowików. Efekt końcowy to efektowne i sycące danie, idealne na każdą specjalną okazję.
Składniki
Przygotowanie
- Rozgrzej patelnię, dodaj masło i podsmaż cebulę oraz czosnek.
- Dodaj pokrojone grzyby (borowiki lub podgrzybki) i smaż do zmiękczenia.
- Polędwiczkę rozbij w poprzek włókien, przypraw solą i pieprzem.
- Smaż polędwiczkę na osobnej patelni na złoty kolor, aż będzie miękka.
- Po usmażeniu dodaj polędwiczkę do sosu grzybowego, wymieszaj i redukuj.
- Podawaj polędwiczkę w sosie grzybowym z ziemniakami i kapustą
- Smacznego!
Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Polędwiczki w sosie borowikowym - Ewa Gotuje, zajrzyj do kategorii Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również