Pierś z kurczaka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Pierś z kurczaka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami to doskonałe danie, które łączy w sobie lekkość i intensywność smaków. Soczyste mięso kurczaka stanowi idealne tło dla wyrazistych dodatków, takich jak świeży szpinak i słodkie, suszone pomidory. Przygotowanie tego dania jest proste, a efekt zachwyci nawet najbardziej wymagających smakoszy.

Składniki

Przygotowanie

  1. Umyj pierś z kurczaka i osusz.
  2. Marynuj kurczaka w oliwie z oliwek, soli, pieprzu, czosnku.
  3. Smaż kurczaka na patelni przez 6-7 minut z każdej strony.
  4. Dodaj posiekany szpinak i suszone pomidory na patelnię.
  5. Gotuj przez 3-4 minuty, aż szpinak zwiędnie.
  6. Podawaj z ulubionymi dodatkami.
Pierś z kurczaka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Pierś z kurczaka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami, zajrzyj do kategorii Danie główne.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up