Makaron ze Szpinakiem i Fetą

Makaron ze szpinakiem i fetą to wyjątkowe danie, które łączy w sobie bogactwo smaków i wartości odżywcze. Szpinak, pełen witamin, idealnie komponuje się z kremową fetą, tworząc wyrazisty kontrast. Dodatkowo, makaron stanowi doskonałą bazę, absorbując aromaty sosu. To szybkie i łatwe w przygotowaniu danie, które z pewnością zachwyci każdego.
Składniki
Przygotowanie
- Rozpuścić masło w garnku.
- Dodać mrożony szpinak, dusić na małym ogniu, mieszając, do odparowania wody.
- Dodać przeciśnięty czosnek, gałkę muszkatołową, sól i pieprz, wymieszać.
- Dodać serki topione, mieszać do rozpuszczenia.
- Ugotować makaron w lekko osolonym wrzątku według przepisu na opakowaniu.
- Odcedzić makaron i połączyć z gorącym szpinakiem.
- Podawać.
Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Makaron ze Szpinakiem i Fetą, zajrzyj do kategorii Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również