Makaron ze Szpinakiem i Fetą

Makaron ze szpinakiem i fetą to wyjątkowe danie, które łączy w sobie bogactwo smaków i wartości odżywcze. Szpinak, pełen witamin, idealnie komponuje się z kremową fetą, tworząc wyrazisty kontrast. Dodatkowo, makaron stanowi doskonałą bazę, absorbując aromaty sosu. To szybkie i łatwe w przygotowaniu danie, które z pewnością zachwyci każdego.

Składniki

Przygotowanie

  1. Rozpuścić masło w garnku.
  2. Dodać mrożony szpinak, dusić na małym ogniu, mieszając, do odparowania wody.
  3. Dodać przeciśnięty czosnek, gałkę muszkatołową, sól i pieprz, wymieszać.
  4. Dodać serki topione, mieszać do rozpuszczenia.
  5. Ugotować makaron w lekko osolonym wrzątku według przepisu na opakowaniu.
  6. Odcedzić makaron i połączyć z gorącym szpinakiem.
  7. Podawać.
Makaron ze Szpinakiem i Fetą

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Makaron ze Szpinakiem i Fetą, zajrzyj do kategorii Danie główne.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up