Makaron z Dynią i Boczniakiem

Makaron z dynią i boczniakiem to wyjątkowe danie, które harmonijnie łączy sezonowe smaki. Dynia, ze swoją słodką nutą, idealnie współgra z delikatnymi boczniakami, tworząc aromatyczną kompozycję. Przygotowanie tego dania jest proste, a efekty z pewnością zachwycą twoich gości. Oto przepis, który warto wypróbować.

Składniki

Przygotowanie

  1. Posiekaj czerwoną cebulę w kostkę i przesmaż na maśle.
  2. Pokrój dynię w plastry (3 cm), obierz skórę i wyjmij miąższ.
  3. Dodaj dynię do cebuli, dusząc do miękkości.
  4. Gotuj makaron al dente osobno.
  5. Dopraw dynię solą, słodką papryką, czosnkiem i kardamonem.
  6. Dodaj śmietanę do dyni, wymieszaj i dusz chwilę.
  7. Wymieszaj makaron z sosem dyniowym i podawaj od razu
  8. Więcej przepisów na www.talerzpokus.tv.
Makaron z Dynią i Boczniakiem

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Makaron z Dynią i Boczniakiem, zajrzyj do kategorii Danie główne.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up