Makaron z Dynią i Boczniakiem

Makaron z dynią i boczniakiem to wyjątkowe danie, które harmonijnie łączy sezonowe smaki. Dynia, ze swoją słodką nutą, idealnie współgra z delikatnymi boczniakami, tworząc aromatyczną kompozycję. Przygotowanie tego dania jest proste, a efekty z pewnością zachwycą twoich gości. Oto przepis, który warto wypróbować.
Składniki
Przygotowanie
- Posiekaj czerwoną cebulę w kostkę i przesmaż na maśle.
- Pokrój dynię w plastry (3 cm), obierz skórę i wyjmij miąższ.
- Dodaj dynię do cebuli, dusząc do miękkości.
- Gotuj makaron al dente osobno.
- Dopraw dynię solą, słodką papryką, czosnkiem i kardamonem.
- Dodaj śmietanę do dyni, wymieszaj i dusz chwilę.
- Wymieszaj makaron z sosem dyniowym i podawaj od razu
- Więcej przepisów na www.talerzpokus.tv.
Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Makaron z Dynią i Boczniakiem, zajrzyj do kategorii Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również