Makaron Penne z Kurczakiem i Szpinakiem

Makaron Penne z Kurczakiem i Szpinakiem to doskonałe połączenie smaków i wartości odżywczych. W tym przepisie soczysty kurczak zestawiony jest ze świeżym szpinakiem, co sprawia, że danie jest nie tylko pyszne, ale i zdrowe. Proste składniki i szybki czas przygotowania czynią je idealnym wyborem na obiad czy kolację.

Składniki

Przygotowanie

  1. Zagotuj wodę w dużym garnku, osól.
  2. Pokrój kurczaka na małe paski.
  3. Blanszuj szpinak w wrzącą wodzie przez 30 sekund, a następnie przenieś go do lodowatej wody.
  4. W międzyczasie, w osobnym garnku, zagotuj wodę na makaron
  5. Obierz i zetrzyj cztery ząbki czosnku.
  6. Ugotuj makaron penne al dente, odcedź.
  7. Na patelni podsmaż kurczaka z resztą czosnku, dopraw solą i pieprzem.
  8. W blenderze zmiksuj odcedzony szpinak, parmezan i połowę czosnku.
  9. Dodaj szpinakową pastę do kurczaka, wymieszaj, dopraw jeśli potrzeba.
  10. Dodaj makaron do patelni, wymieszaj.
  11. Podawaj z dodatkowym parmezanem
Makaron Penne z Kurczakiem i Szpinakiem

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Makaron Penne z Kurczakiem i Szpinakiem, zajrzyj do kategorii Danie główne.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up