Krokiety z mięsem rosołowym i serem

Krokiety z mięsem rosołowym i serem to doskonałe połączenie chrupiącego ciasta i aromatycznego farszu. Ten przysmak, często serwowany na polskich stołach, idealnie łączy w sobie smaki bulionu oraz delikatnego sera. Przygotowanie krokietów wymaga nieco wprawy, ale efekt końcowy z pewnością zachwyci każdego smakosza.
Składniki
Przygotowanie
- Naleśniki:
- Usmaż naleśniki, przykryj je, by nie obeschły.
- Farsz:
- Dopraw solą do smaku.
- Zawijanie:
- Rozłóż farsz na naleśniku, zwiń, zostawiając wolne brzegi, aby nie pękł.
- Panierowanie:
- Obtocz w 50 g mąki, 2 roztrzepane jajka, a następnie 100 g bułki tartej.
- Smażenie:
- 1 cm głębokości)
- Podanie:
- Smacznego!
Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Krokiety z mięsem rosołowym i serem, zajrzyj do kategorii Przekąski na imprezę.
Dodaj komentarz
Zalecamy również