Krokiety z kapustą słodką i pieczarkami

Krokiety z kapustą słodką i pieczarkami to wyjątkowe danie, które łączy w sobie delikatność ciasta naleśnikowego oraz aromatyczne nadzienie. Wypełnione starannie przygotowaną mieszanką duszonej kapusty i podsmażonych pieczarek, stanowią idealne połączenie smaków. Przygotowanie krokietów to sztuka, która potrafi oczarować nie tylko podniebienia, ale i serca gości.

Składniki

Przygotowanie

  1. Ugotuj kiszoną kapustę, odciśnij wodę, dodaj listek laurowy, ziele angielskie, kminek, i gotuj do miękkości.
  2. Odcisnąć kapustę, drobno posiekaj.
  3. Pokrój 1 kg pieczarek i 2 cebule
  4. Do pieczarek dodaj drobno posiekaną kapustę, majeranek, sól, pieprz i domową vegetę, smaż przez 10-15 minut.
  5. W misce zmiksuj 4 jajka, łyżeczkę soli, dodaj na przemian 4 szklanki mąki, 750 ml mleka i 750 ml zimnej wody, odstaw na 30 minut.
  6. Usmaż 20 naleśników na patelni z odrobiną masła.
  7. Nadziej każdy naleśnik około 2 łyżkami farszu, zawijaj w rulon.
  8. Roztrzepane jajko dopraw solą i pieprzem, obtaczaj krokiety w jajku, a potem w bułce tartej.
  9. Smaż krokiety na rozgrzanej patelni z olejem na złoto z każdej strony.
  10. Podawaj z kubkiem czerwonego barszczu.
Krokiety z kapustą słodką i pieczarkami

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Krokiety z kapustą słodką i pieczarkami, zajrzyj do kategorii Danie główne.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up