Krokiety z kapustą słodką i pieczarkami

Krokiety z kapustą słodką i pieczarkami to wyjątkowe danie, które łączy w sobie delikatność ciasta naleśnikowego oraz aromatyczne nadzienie. Wypełnione starannie przygotowaną mieszanką duszonej kapusty i podsmażonych pieczarek, stanowią idealne połączenie smaków. Przygotowanie krokietów to sztuka, która potrafi oczarować nie tylko podniebienia, ale i serca gości.
Składniki
Przygotowanie
- Ugotuj kiszoną kapustę, odciśnij wodę, dodaj listek laurowy, ziele angielskie, kminek, i gotuj do miękkości.
- Odcisnąć kapustę, drobno posiekaj.
- Pokrój 1 kg pieczarek i 2 cebule
- Do pieczarek dodaj drobno posiekaną kapustę, majeranek, sól, pieprz i domową vegetę, smaż przez 10-15 minut.
- W misce zmiksuj 4 jajka, łyżeczkę soli, dodaj na przemian 4 szklanki mąki, 750 ml mleka i 750 ml zimnej wody, odstaw na 30 minut.
- Usmaż 20 naleśników na patelni z odrobiną masła.
- Nadziej każdy naleśnik około 2 łyżkami farszu, zawijaj w rulon.
- Roztrzepane jajko dopraw solą i pieprzem, obtaczaj krokiety w jajku, a potem w bułce tartej.
- Smaż krokiety na rozgrzanej patelni z olejem na złoto z każdej strony.
- Podawaj z kubkiem czerwonego barszczu.
Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Krokiety z kapustą słodką i pieczarkami, zajrzyj do kategorii Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również