Karkówka w Keczupie z Pieczarkami i Cebulą

Karkówka w Keczupie z Pieczarkami i Cebulą to doskonałe danie, które łączy w sobie bogaty smak mięsa i aromatycznych warzyw. Dzięki delikatnej marynacie na bazie keczupu, mięso staje się soczyste i pełne smaku. Pieczarki i cebula dodają potrawie głębi, tworząc harmonijną całość, idealną na rodzinny obiad.
Składniki
Przygotowanie
- Pokrój karkówkę w plastry i delikatnie rozbij tłuczkiem.
- Oprósz mięso solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi, odstaw na 1 godzinę do lodówki.
- Pokrój cebulę w piórka, a pieczarki w plasterki.
- Wyjmij karkówkę z lodówki i połowę kawałków ułóż w żaroodpornej formie posmarowanej tłuszczem.
- Na karkówce umieść cebulę, następnie pieczarki, polej połową ketchupu.
- Na pieczarkach ułóż pozostałe mięso i polej resztą ketchupu.
- Piecz w piekarniku 90 minut w temperaturze 180°C.
Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Karkówka w Keczupie z Pieczarkami i Cebulą, zajrzyj do kategorii Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również