Kluski Kładzione z Sera Homogenizowanego

Kluski kładzione z sera homogenizowanego to wyjątkowe danie, które zachwyca swoją prostotą i smakiem. W tej interpretacji łączymy delikatność sera z aksamitnością ciasta, co sprawia, że kluski są miękkie i puszyste. Idealne jako dodatek do sosów lub jako samodzielne danie, zaspokoją nawet najbardziej wymagające podniebienia.

Składniki

Przygotowanie

  1. Do miski przełóż 250 g waniliowego serka homogenizowanego.
  2. Wbij jedno jajko i dodaj szczyptę soli.
  3. Dodaj 6 łyżek mąki pszennej, mieszając stopniowo do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
  4. Odstaw ciasto na 15 minut.
  5. Gotuj osoloną wodę w garnku.
  6. Odrywaj małe kawałki ciasta łyżką i wrzucaj na gotującą się wodę.
  7. Gotuj do momentu, aż kluseczki wypłyną na wierzch.
  8. Wyjmij kluseczki łyżką cedzakową i podawaj posypane bułką tartą podsmażaną z masłem
Kluski Kładzione z Sera Homogenizowanego

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Kluski Kładzione z Sera Homogenizowanego, zajrzyj do kategorii Danie główne.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up