Ryż z warzywami - danie jednogarnkowe

Ryż z warzywami to doskonałe danie jednogarnkowe, które łączy w sobie prostotę i bogactwo smaków. Idealne na szybki obiad czy kolację, można je przygotować z dowolnych warzyw, które mamy pod ręką. Ta potrawa nie tylko dostarcza cennych składników odżywczych, ale także zachwyca kolorem i aromatem.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokroić w kostkę 600g piersi z kurczaka.
  2. Rozgrzać patelnię i dodać olej.
  3. Smażyć kurczaka, aż się rumieni.
  4. Pokroić 2 średnie cebule w kostkę, dodać do kurczaka.
  5. Przyprawić łyżeczką kurkumy, łyżeczką czerwonej papryki, pół łyżeczki cząbru, podsmażyć 2-3 minuty.
  6. Dodać pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę oraz łyżkę koncentratu pomidorowego i łyżeczkę ostrej musztardy.
  7. Dolać pomidory z puszki i sok z połowy cytryny.
  8. Po 15 minutach dodać odcedzoną ciecierzycę i czerwoną fasolkę.
  9. Posiekane zioła – natkę pietruszki i miętę – wrzucić do potrawy.
  10. Gotować przez 5-10 minut, dodać masło.
  11. Podawać z łyżką kwaśnej śmietany.
  12. Smacznego!
Ryż z warzywami - danie jednogarnkowe

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Ryż z warzywami - danie jednogarnkowe, zajrzyj do kategorii Danie główne.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up