Cukinia Faszerowana Mięsem Mielonym i Ryżem w Sosie Pomidorowym

Cukinia faszerowana mięsem mielonym i ryżem w sosie pomidorowym to doskonałe danie, które łączy w sobie smak, aromat i zdrowie. Wykorzystując świeże składniki, takie jak młoda cukinia, soczyste mięso i ryż, stworzymy idealne połączenie. Całość podkręcamy intensywnym sosem pomidorowym, który nada potrawie niepowtarzalny charakter.

Składniki

Przygotowanie

  1. Na patelni podgrzej oliwę z oliwek.
  2. Smaż posiekaną cebulę dymkę i czosnek przez 3 minuty.
  3. Dodaj posiekany pietruszkę, miętę, sól i pieprz
  4. Dodaj mięso mielone, ugotowany ryż, sól, czarny pieprz i oliwę
  5. Zrób nacięcia w cukinii, wypełnij farszem i skrop oliwą.
  6. Obsmaż cukinię na oliwie, aż nabiorą koloru, następnie odłóż na bok.
  7. Na tej samej patelni podsmaż cebulę, czosnek, świeże pomidory, ziemniaki i marchew przez 2 minuty.
  8. Dodaj bazylię, gotuj przez kolejne 2 minuty
  9. Umieść cukinię w sosie i piecz przez 15 minut.
  10. Podawaj na ciepło.
Cukinia Faszerowana Mięsem Mielonym i Ryżem w Sosie Pomidorowym

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Cukinia Faszerowana Mięsem Mielonym i Ryżem w Sosie Pomidorowym, zajrzyj do kategorii Danie główne.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up