Ciasto z Rabarbarem i Kruszonką na Dużą Blachę

Ciasto z rabarbarem i kruszonką na dużą blachę to klasyczny wypiek, który łączy w sobie kwaskowatość świeżego rabarbaru z chrupiącą kruszonką. Idealne na rodzinne spotkania i letnie przyjęcia, jest proste w przygotowaniu i z pewnością zachwyci Twoich gości. Przygotuj się na eksplozję smaków!

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotuj dużą miskę.
  2. Wlej 180 g jogurtu naturalnego do miski.
  3. Użyj kubeczka jogurtu do odmierzania:
  4. 3 kubeczki mąki pszennej typ 450,
  5. 1 kubeczek cukru,
  6. 1 cukier waniliowy,
  7. 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
  8. 3 całe jajka (wyjęte z lodówki na 1 h),
  9. 1 kubeczek oleju.
  10. Mieszaj składniki łyżką, aż do połączenia.
  11. Przelej ciasto do blaszki 20x30 cm lub tortownicy 26 cm.
  12. Umyj, pokrój rabarbar i ułóż na wierzchu ciasta.
  13. Przygotuj kruszonkę:
  14. 2 łyżki mąki pszennej,
  15. 1 łyżka cukru,
  16. 1 łyżka masła.
  17. Wymieszaj do uzyskania kulistych grudek.
  18. Posyp kruszonką owoc na cieście.
  19. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 45-60 minut (do suchego patyczka)
  20. Podawaj i smacznego!
Ciasto z Rabarbarem i Kruszonką na Dużą Blachę

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Ciasto z Rabarbarem i Kruszonką na Dużą Blachę, zajrzyj do kategorii Desery.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up