Biszkopt z Borówkami i Serek Mascarpone

Biszkopt z borówkami i serkiem mascarpone to wyjątkowe połączenie lekkości i smaku. Puszysty biszkopt, wzbogacony świeżymi borówkami, doskonale współgra z kremowym mascarpone, tworząc idealny deser na każdą okazję. W tej propozycji znajdziesz harmonię słodyczy i kwasowości, która zachwyci każde podniebienie. Przygotuj się na kulinarną ucztę!

Składniki

Przygotowanie

  1. Przesiej 1 szklankę mąki, dodaj 1/3 szklanki cukru, 0.5 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 czubatą łyżeczkę kakao, 1 jajko, 100 g zimnego masła
  2. Włóż ciasto do lodówki na 30 min (opcjonalnie).
  3. Rozwałkuj ciasto na prostokąt (25x35 cm), przełóż do formy
  4. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 15 min.
  5. Przygotuj galaretkę: rozpuść 2 galaretki w 3 szklankach gorącej wody
  6. Przygotuj krem: zmiksuj 500 g serka mascarpone z cukrem pudrem i 10 łyżkami amaretto
  7. Na upieczone ciasto nałóż krem oraz 0.5 kg borówek.
  8. Zalej wszystko przestudzoną galaretką
  9. Wstaw do lodówki na około 1 godzinę, aby stężało.
  10. Podawaj po schłodzeniu
Biszkopt z Borówkami i Serek Mascarpone

Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Biszkopt z Borówkami i Serek Mascarpone, zajrzyj do kategorii Desery.

Siostra Maria

Jestem Siostra Maria, zakonnica z pasją do gotowania, która dzieli się prostymi i smacznymi przepisami na swoim blogu "Przepisy Siostry Marii". Z mojego klasztoru tworzę dania, które cieszą serce i celebrują smaki codziennego życia.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up