Ciasto z Mascarpone i Borówkami Bez Pieczenia

Dzisiaj zapraszam do przygotowania przepisu na wyjątkowe ciasto z mascarpone i borówkami, które nie wymaga pieczenia. To idealny deser na gorące dni, pełen świeżości i smaku. Dzięki połączeniu kremowego serka mascarpone z soczystymi borówkami, stworzymy lekką, orzeźwiającą przekąskę, która z pewnością zachwyci Waszych gości.
Składniki
Przygotowanie
- Rozpuść 1 galaretkę w 400 ml wrzącej wody, drugą w 0,5 szklanki wrzącej wody.
- Schłodź większą galaretkę.
- Ułóż biszkopty na dnie formy, skrop wodą z cytryną lub herbatą.
- Ubij zimną śmietanę z cukrem pudrem, dodaj mascarpone, następnie wystudzoną galaretkę.
- Połowę kremu wyłóż na biszkopty, wylej tężejącą galaretkę, a potem resztę kremu.
- Przygotuj polewę czekoladową: podgrzej czekoladę z 2 łyżkami wody, mieszaj do gładkości.
- Wylej polewę na ciasto, równomiernie rozprowadź.
- Wstaw ciasto do lodówki na kilka godzin lub na całą noc.
Jeśli szukasz innych przepisów przypominających Ciasto z Mascarpone i Borówkami Bez Pieczenia, zajrzyj do kategorii Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również